Blog
It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.
Presentation for the Swedish winelover in conjunktion with the tasting:
Vingården Norina PEZ som drivs av enologen Stefano Bernardis är ett familjeföretag med stor passion och engagemang för att producera kvalitetsviner i regionen Collio del Friuli. Allt började med Giovanni Bernardis, Stefanos farfar, som med sin fru och barn bildade gården som hade en enologisk verksamhet samt en jordbruks verksamhet såsom uppfödning och odling av spannmål, vilket förekom på denna tiden. Vid sent 80-tal kom vändpunkten då hans son Josef och hans hustru Norina beslutade sig för att ägna sig uteslutande åt produktion av vin, övertygade om att specialisering skulle öka produktkvaliteten. Idag är deras son Stefano den som med stor ambition etablerat sig som en personlighet i området. Familjeföretaget har nu ägnat nästan ett århundrade åt produktion av kvalitetsviner som är karakteristiska för Collio. Området är i själva verket särskilt lämpad för odling av vinstockar med dess övervägande jordmån med märgel och sandsten. Men även på grund av dess gynnsamma geografiska läge mellan Julian Alperna och Adriatiska havet.
Presentation for the Swedish winelover in conjunktion with the tasting:
I den renaste av familjedrivna formen hittar man den lilla verksamheten som Silvano Bolmida driver med säte i Bussia Monforte d’Alba. En grundinställning i modern vinifiering med inställningen att skapa viner med smaker och klassiska dofter som utvecklas med tiden. Vid sidan av utmärkt Barolo, erbjuder vingården även andra typiska viner från Alba-området, viner med en unik och omisskännlig stil. Silvano som tog examen 1987 vid Wine School of Alba böjade skapa sina viner efter att ha fått värdefull erfarenhet i en historisk Barolo vingård. 1999 tog Silvano över tyglarna i den familjeägda gården och förde den omgående till en utmärkt kvalitet. Silvano drivs av målet att odla på ett alltmer naturligt och miljövänligt sätt. I vingårdarna är jorden täckt av medicinskt gräs och andra örter för att upprätthålla och förbättra vitaliteten och fertiliteten. I källaren sker långa macceration på skalen, vilket gör vinerna fullständiga och komplexa, ofta i ofiltrerad form. Till sin hjälp har han sin hustru, samt barnen Alessandra och Francesco, båda studerande vid Scuola di Enologica i Alba. Dtta garanderar en spännande framtid.
Presentation for the Swedish winelover in conjunktion with the tasting:
Verksamheten startade på 1950-talet under ledning av Giuseppe Damonte. Giuseppe var en drömmare och älskade sitt land och insåg att Roero hade en stor potential. Idag har hans söner Massimo och Roberto tagit över verksamheten och ärvt samma dröm som fadern.
Med tiden har företaget vuxit och man har etablerat sig på nya marknader och verksamheten förblir familjedriven. I det dagliga arbetet sköter Massimo vinstockarna och Roberto ansvarar för vinifieringen. Som en extra attraktion äger och driver familjen ”Villa Tiboldi” en storslagen Villa med nio eleganta rum i hjärtat av vingården Trinita .
Entusiasm, passion och mod är kvaliteterna som Damonte bröderna förmedlar till sina medarbetare. I “familjen” Malvirà är man mån om att producera vin som speglar “Roero” i sin renaste och eleganta form. Och variationen på viner är mycket stor och omfattande.
Presentation for the Swedish wine lover in conjunction with the tasting:
Utmaningen att kombinera kvalitet och kvantitet är något som Matteo Ascheri i Bra verkligen har lyckats med. Familjen Ascheri, vinmakare sedan 1880, har idag en verksamhet som även inrymmer Muri Vecchi, en restaurang och ett fantastiskt hotell. Deras 40 hektar vinstockar sprids över tre distrikt: Sorano på Serralunga; Rivalta, på gränsen mellan La Morra och Verduno; och Montelupa, i sluttningen som ger namn åt viner som erhållits från Syrah och Viognier som odlas där. Med flera Cru av Barolo samt Nebbiolo, Barbera, Gavi samt Arneis erbjuds här viner från ett Piemonte i högform. Vinerna är moderna i formen, men visar mycket traditionella rötter. Eller som Matteo själv uttrycker det: ”I en värld där viner framställs i allmänhet med samma druvor, samma teknik, samma träslag för åldrande och framför allt samma konsulter, är vårt mål att få ett vin som är ett uttryck för vingården den kommer ifrån, av druvorna den var gjord av, och framför allt av våra egna idéer.”