Ascheri
Presentation for the Swedish wine lover in conjunction with the tasting:
Utmaningen att kombinera kvalitet och kvantitet är något som Matteo Ascheri i Bra verkligen har lyckats med. Familjen Ascheri, vinmakare sedan 1880, har idag en verksamhet som även inrymmer Muri Vecchi, en restaurang och ett fantastiskt hotell. Deras 40 hektar vinstockar sprids över tre distrikt: Sorano på Serralunga; Rivalta, på gränsen mellan La Morra och Verduno; och Montelupa, i sluttningen som ger namn åt viner som erhållits från Syrah och Viognier som odlas där. Med flera Cru av Barolo samt Nebbiolo, Barbera, Gavi samt Arneis erbjuds här viner från ett Piemonte i högform. Vinerna är moderna i formen, men visar mycket traditionella rötter. Eller som Matteo själv uttrycker det: ”I en värld där viner framställs i allmänhet med samma druvor, samma teknik, samma träslag för åldrande och framför allt samma konsulter, är vårt mål att få ett vin som är ett uttryck för vingården den kommer ifrån, av druvorna den var gjord av, och framför allt av våra egna idéer.”